Nadderudelever med strålende innsats i realfagskonkurranser over hele landet

Før påske ble det arrangert nasjonale finaler i olympiadene i informatikk, biologi, kjemi og fysikk, samt nasjonal finale i Abelkonkurransen, en konkurranse i matematisk problemløsning. Nadderud VGS hadde deltakere i alle finaler, og Bjørnar Gullikstad Hem i 3STD gikk helt til topps i fysikkolympiaden.

Bjørnar deltok før påske i ikke mindre enn fire nasjonale finaler, henholdsvis i kjemiolympiaden, informatikkolympiaden, fysikkolympiaden og Abelkonkurransen. I først- og sistnevnte havnet han på andreplass, mens i fysikkolympiaden tok han seg hele veien til toppen av pallen. Med én første- og to andreplasser på nasjonalt nivå står Bjørnar oppsiktsvekkende nok for Nadderudhistoriens aller største prestasjon samlet sett i disse konkurransene.

Realfagslærer Einar Rasmussen mener det muligens også kan være snakk om Norgeshistoriens beste prestasjon.

• Det er i hvert fall, uten tvil, samlet sett den beste prestasjonen av en Nadderud-elev. Så skal vi ikke se bort fra at det er det beste av en norsk elev også, ettersom mange av de dyktigste innen matematikk og fysikk, ikke nødvendigvis tar kjemi i tillegg, sier Rasmussen.

Bjørnar selv er strålende fornøyd med den siste tidens prestasjoner og ikke minst rammene rundt konkurransene.

• Jeg synes det har vært veldig spennende og lærerikt å delta på konkurransene. Det er mye tung undervisning, så det har vært litt slitsomt, men mye av det vi har lært er interessant, så det er gøy også. Det har også vært hyggelig å treffe andre som er interessert i fagene, og det er veldig godt sosialt miljø på olympiadene. Jeg er veldig fornøyd med hvordan det har gått i olympiadene, det gikk mye bedre en jeg hadde forventet, sier den nybakte Norgesmesteren.

Med den siste tidens prestasjoner har Bjørnar kvalifisert seg til hele tre internasjonale olympiader, nettopp i fagene kjemi, fysikk og matte. Selv om han sikkert gjerne ville deltatt i alle, er han nødt til å begrense seg til én av dem og valget har falt på matte.

• Jeg velger matte, siden det er det jeg liker best. Den internasjonale matteolympiaden er i Romania i sommer og varer i en uke. I tillegg er det en uke med treningsleir i Danmark før konkurransen.

Før dette venter riktignok den nordiske matematikkonkurransen. Denne gjennomføres mandag.

I tillegg til Bjørnar har flere Nadderudelever markert seg i de ulike realfagskonkurransene, og totalt var hele 12 finaleplasser fordelt på fem finaler forbeholdt Nadderud-elever. Dette bekrefter Nadderud VGS` posisjon som en av de skolene i landet med høyest nivå blant realfagselevene. Av de med best plasseringer var Erling Syversveen Lie og Eskil Aaning Mogstad med henholdsvis 4. og 7. plass i kjemiolympiaden. Ellers var følgende elever kvalifisert til de ulike finalene:

August Rolfsen (fysikkolympiaden og informatikkolympiaden), Erling Syversveen Lie (fysikkolympiaden), Hedda Fjell Scheel (kjemiolympiaden), Ragnhild Ulevåg (biologiolympiaden), Bjørnar Hem (informatikkolympiaden), Eskil Mogstad (informatikkolympiaden) og Tobias Andersen (informatikkolympiaden).