Idrettsfag
Idrettsfag
Idrettsfag

Idrettsfag

Idrettsfag - et utdanningsprogram som gir generell studiekompetanse. Du som velger idrettsfag bør like å arbeide med teoretiske fag, men du må også være glad i trening og fysisk aktivitet.

 

Ved å velge utdanningsprogrammet idrettsfag får du generell studiekompetanse sammen med en idrettsfaglig utdanning. Idrettsfag passer godt for deg som ønsker å utvikle dine idrettslige prestasjoner og samtidig kunne få en allsidig og variert innføring i flere forskjellige idretter. Du vil få kunnskap om hvordan kroppen er bygd opp og hvordan du skal ta vare på din egen helse.

Gjennom teori og praksis i tre år vil du få et bredt og variert grunnlag for å kunne ta på deg trener- og lederoppgaver innen idrett og friluftsliv. Idrettsfagene inneholder også emner som setter deg i stand til å vurdere idrettens plass i samfunnet. Diskusjoner om fairplay, doping, idrett og media og forholdet mellom breddeidrett og toppidrett er noen sentrale tema.

Innenfor valgfrie programfag på idrettsfag tilbyr Nadderud breddeidrett og toppidrett.

Utdanningsprogrammet har et bredt innslag av teoretiske fag (fellesfag). Kombinasjonen av fellesfag og idrettsfaglig fordypning gir grunnlag for en lang rekke studier ved høgskole og universitet.