Toppidrett

Ved Nadderud kan du velge faget toppidrett. Faget er for unge idrettsutøvere som ønsker å satse på målrettet og systematisk trening innen konkurranseidrett. Du skal få mulighet til å kombinere videregående opplæring med idrett på høyt prestasjonsnivå.

I motsetning til breddeidrett, der du får mulighet til å prøve deg i flere ulike idretter, er dette faget for deg som ønsker å spesialisere deg innenfor en idrett. Vi ønsker både utøvere som vil satse og utøver sin idrett på toppnivå, samt utøvere som liker idretten sin og ønsker å videreutvikle seg.  

I tilegg til systematisk og målrettet trening for å øke prestasjonsevnen, er det også fokus på bevisstgjøring på verdier/holdninger og hvilke krav til livsstil og atferd som stilles til en toppidrettsutøver.

Elever fra Vg1- vg2- vg3 idrettsfag og vg2 og vg3 studiespesialisering har mulighet til å velge dette faget som sitt valgfrie 5t programfag. Elevene fra de ulike klassene trener sammen. Toppidrett er et 5 timers fag. Av praktiske hensyn vil det bli kjørt totimersøkter på henholdsvis 2 og 3 økter pr uke.  

Vi har tre toppidrettsgrupper på Nadderud vgs. Toppidrett håndball, toppidrett fotball og toppidrett "diverse". Mer informasjon følger under.

Toppidrett håndball

På Nadderud har vi egen toppidrett håndballgruppe. Her vil elevene jobbe med ferdighetsutvikling, basistrening, skadeforebyggende trening, personlig mål og treningsplanlegging. Elever fra Vg1-2-3 trener sammen. Gutter og jenter er i samme treningsgruppe, men vi deler gruppa så langt det lar seg gjøre i gutte- og jentegrupper når vi utfører ulike øvelser. 

Som tidligere nevnt har vi 2 og 3 økter annenhver uke. Når det er 3 toppidrettsøkter kjører vi to økter med håndball og en med basistrening. De ukene det er 2 toppidrettsøkter, varierer vi mellom å ha to håndballøkter eller en økt håndball og en økt som er delt håndball/basis.

Les mer om de obligatoriske programfagene på idrett.